TOP 5 'sparen zonder voorwaarden' (overzicht)
1,75% Knab: Knab Flexibel Sparen
1,70% Zwitserleven: Internet Sparen
1,65% ICBC: Spaarrekening *
1,65% Argenta: Internetspaarrekening *
1,65% Nationale-Nederlanden: Internetsparen
deposito 1 jaar
2,10% NIBC Direct
2,00% Anadolubank
2,00% Demir-Halk Bank
deposito 2 jaar
2,25% Anadolubank
2,20% NIBC Direct
2,20% Knab
deposito 3 jaar
2,55% Bigbank
2,30% NIBC Direct
2,30% Anadolubank
deposito 4 jaar
2,80% Bigbank
2,40% NIBC Direct
2,40% Demir-Halk Bank
deposito 5 jaar
3,05% Bigbank
2,60% Demir-Halk Bank
2,60% NIBC Direct
deposito 10 jaar
3,70% Bigbank
3,40% NIBC Direct
3,30% Zwitserleven

Aegon Eigen Stijl omlaag naar 2,4% respectievelijk 3,4% + uitleg

8 januari 2010

Aegon Eigen Stijl zonder voorwaarden
Per 12 januari verlaagt Aegon op zijn ‘Eigen Stijl Sparen’ de rente. Op de variant ‘zonder voorwaarden’ wordt vanaf a.s. dinsdag 2,4% basisrente verstrekt. Hierdoor verliest Aegon de (gedeelde) eerste plaats in het hoge rente klassement. Een schrale troost: indien o.a. NIBC Direct en MoneYou hun rentes binnenkort ook verlagen wordt de ‘eerste plaats’ echter weer snel ‘terugveroverd’.

Aegon Eigen Stijl met voorwaarden
Aegon’s Eigen Stijl Sparen is een nogal apart spaarproduct. Hierdoor staat het op Rekeninginfo.nl zowel onder spaarproducten met voorwaarden als onder spaarproducten zonder voorwaarden opgenomen.

Op deze spaarrekening is het namelijk mogelijk door geld te labelen als ‘spaarpot’ en ‘spaarafspraken’ te maken een wat hogere rentevergoeding te krijgen. De afspraken betreffen een aan te houden minimumbedrag en/of de afspraak dat elke maand een bepaald bedrag gespaard wordt. Zodoende kunnen de wat grotere spaarders relatief eenvoudig circa 0,4% meer rente krijgen. Spaargeld hoeft hiervoor niet vastgezet te worden (het is dus geen deposito), maar de hogere rente wordt alleen vergoed voor elke maand dat een spaarder zich aan de gemaakte spaarafspraken houdt. Om 2,8% rente te kunnen krijgen dient u minimaal 15.000 euro op de spaarrekening te hebben staan en er maandelijks minimaal 500 euro aan toe te voegen.

De hoogst geadverteerde rente op Aegon Eigen Stijl sparen is vanaf 12 januari 3,4% (momenteel nog 3,6%). Deze rente kan echter alleen behaald worden door naast de eerder genoemde afspraken ook een spaarafspraak te maken die inhoudt dat opnamekosten betaald moeten worden. Voor spaarders die altijd de hoogste rente willen en hun spaargeld verplaatsen bij renteverlagingen is gebruikmaken van deze optie niet aantrekkelijk. De kans is immers groot dat Aegon op deze (vrij nieuwe) spaarrekening niet nog jarenlang de hoogst verkrijgbare rente zal vergoeden! Alleen als Aegon de komende 2 jaar de hoogste rente blijft bieden zal deze optie achteraf aantrekkelijk blijken.

Hoogste rente deposito