TOP 5 'sparen zonder voorwaarden' (overzicht)
1,75% Knab: Knab Flexibel Sparen
1,70% Zwitserleven: Internet Sparen
1,65% ICBC: Spaarrekening *
1,65% Argenta: Internetspaarrekening *
1,65% Nationale-Nederlanden: Internetsparen
deposito 1 jaar
2,10% NIBC Direct
2,00% Anadolubank
2,00% Demir-Halk Bank
deposito 2 jaar
2,25% Anadolubank
2,20% NIBC Direct
2,20% Knab
deposito 3 jaar
2,55% Bigbank
2,30% NIBC Direct
2,30% Anadolubank
deposito 4 jaar
2,80% Bigbank
2,40% NIBC Direct
2,40% Demir-Halk Bank
deposito 5 jaar
3,05% Bigbank
2,60% Demir-Halk Bank
2,60% NIBC Direct
deposito 10 jaar
3,70% Bigbank
3,40% NIBC Direct
3,30% Zwitserleven

Aegon verlaagt spaarrente. Wat gaat LeasePlan Bank doen?

27 oktober 2010

Aegon heeft vandaag per direct de spaarrente op de Eigen stijl Sparen verlaagd. De spaarrente op de variant zonder voorwaarden is hierdoor verlaagd naar 2% (was 2,2%).

De Aegon Eigen stijl sparen spaarrekening heeft de bijzondere eigenschap dat er door het maken van ‘spaarafspraken’ een hogere rente verkregen kan worden. Door een minimum aan spaarsaldo af te spreken en maandelijks minimaal een vast bedrag te sparen is het zodoende mogelijk een hogere rente te krijgen. De aldus te behalen rente is vanaf nu 2,5%. Door ook voor de meest bezwarende spaarafspraak – het betalen van opnamekosten – te kiezen, is het mogelijk om tot 3% spaarrente te krijgen.

Op Rekeninginfo.nl staat Aegon’s Eigen stijl sparen twee keer opgenomen: de ‘kale variant’ staat in het overzicht van spaarproducten zonder voorwaarden en de variant met gebruik van spaarafspraken staat in het overzicht met voorwaarden.

Bekijk Aegon’s spaarvormen.

LeasePlan Bank
De ogen van veel spaarders zijn momenteel gericht op LeasePlan Bank. Deze bank heeft weliswaar momenteel een klantenstop, waardoor het openen van een nieuwe spaarrekening er niet mogelijk is. Echter, de opvallende constructie waarin de bank het Euribor-tarief volgt betekent mogelijk dat deze bank binnenkort de spaarrente verhoogt van 2,72% naar circa 2,9%! (lees hier over werkwijze Leaseplan Bank)

Echter, LeasePlan heeft zich het recht voorbehouden om het opslagpercentage, het vaste gedeelte van de rente, te wijzigen indien zich naar mening van de bank ‘omstandigheden voordoen die de bank noodzaken’ het opslagpercentage aan te passen. De gelukkige spaarders die al klant zijn bij LeasePlan hopen momenteel dat LeasePlan netjes de Euribor blijft volgen en het opslagpercentage niet wijzigt. In dat geval krijgen zij op hun spaarrekening zonder beperkende voorwaarden straks ruim 0,6% meer rente dan de rest van Nederland! Hier vindt u het overzicht met producten van LeasePlan Bank.

Zodra duidelijk is op welk percentage LeasePlan Bank de rente de komende maand vastzet, wordt dit nieuwsitem aangepast.

Natuurlijk kunt u ook @rekeninginfo volgen op Twitter!

UPDATE: LeasePlan Bank heeft de spaarrente per 1 november 2010 vastgesteld op 2,95% (de rente wordt elke maand opnieuw vastgesteld).

Hoogste rente deposito