TOP 5 'sparen zonder voorwaarden' (overzicht)
1,75% Knab: Knab Flexibel Sparen
1,70% Zwitserleven: Internet Sparen
1,65% ICBC: Spaarrekening *
1,65% Argenta: Internetspaarrekening *
1,65% Nationale-Nederlanden: Internetsparen
deposito 1 jaar
2,10% NIBC Direct
2,00% Anadolubank
2,00% Demir-Halk Bank
deposito 2 jaar
2,25% Anadolubank
2,20% NIBC Direct
2,20% Knab
deposito 3 jaar
2,55% Bigbank
2,30% NIBC Direct
2,30% Anadolubank
deposito 4 jaar
2,80% Bigbank
2,40% NIBC Direct
2,40% Demir-Halk Bank
deposito 5 jaar
3,05% Bigbank
2,60% Demir-Halk Bank
2,60% NIBC Direct
deposito 10 jaar
3,70% Bigbank
3,40% NIBC Direct
3,30% Zwitserleven

Gaan de spaarrentes omlaag?

17 februari 2012

Recentelijk verlaagden Ohra en Delta Lloyd, twee banken die deel uitmaken van het zelfde concern, de spaarrente op de hun spaarrekeningen van 2,9% naar 2,7%. Aangezien deze banken tot voor kort echter niet bekend stonden als spaarrentestunters, zullen deze verlagingen onder fanatieke rentejagers niet direct tot enorme teleurstelling geleid hebben.

Van de recente spaarrenteverlaging bij LeasePlan Bank balen ongetwijfeld al wat meer fanatieke spaarders. Deze verlaging was echter te voorzien. LeasePlan Bank past haar rente immers per elke eerste dag van de maand aan de ontwikkeling van de Euribor aan. Nadat de Euribor omlaag ging, ging per 1 februari ook de spaarrente bij LeasePlan omlaag, waardoor de spaarrente er nu nog ‘maar’ 2,82% bedraagt.

De vandaag aangekondige verlaging van spaarrente bij NIBC Direct zal (hoewel niet volstrekt onverwacht) onder spaarders ongetwijfeld tot meer consternatie leiden. Deze bank biedt immers al enkele jaren – in de huidige spaarmarkt valt dan al te spreken van ‘traditioneel’ – een van de hoogste spaarrentes aan. Per aanstaande maandag gaat de spaarrente bij NIBC Direct omlaag van 3% naar 2,9%. Natuurlijk is de verlaging er geen van schokkende grootte. Maar het feit dat een van de al jaren leidende banken in het klassement van hoge spaarrente momenteel het voortouw durft te nemen, doet vermoeden dat ook verlagingen bij andere banken daadwerkelijk in het verschiet liggen.

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat NIBC Direct momenteel voldoende spaargeld op de balans heeft staan waardoor de behoefte aan nieuwe spaarders en spaargeld minder groot is en met het vergoeden van een lagere rente volstaan kan worden omdat geen nieuw vermogen aangetrokken hoeft te worden.

Bij Rekeninginfo.nl houden wij vanzelfsprekend vol interesse in de gaten of de andere banken ook over zullen gaan tot verlagingen. Volg @Rekeninginfo op Twitter om eenvoudig op de hoogte te blijven.

Tags: , ,

Hoogste rente deposito