TOP 5 'sparen zonder voorwaarden' (overzicht)
1,75% Knab: Knab Flexibel Sparen
1,70% Zwitserleven: Internet Sparen
1,65% ICBC: Spaarrekening *
1,65% Argenta: Internetspaarrekening *
1,65% Nationale-Nederlanden: Internetsparen
deposito 1 jaar
2,10% NIBC Direct
2,00% Anadolubank
2,00% Demir-Halk Bank
deposito 2 jaar
2,25% Anadolubank
2,20% NIBC Direct
2,20% Knab
deposito 3 jaar
2,55% Bigbank
2,30% NIBC Direct
2,30% Anadolubank
deposito 4 jaar
2,80% Bigbank
2,40% NIBC Direct
2,40% Demir-Halk Bank
deposito 5 jaar
3,05% Bigbank
2,60% Demir-Halk Bank
2,60% NIBC Direct
deposito 10 jaar
3,70% Bigbank
3,40% NIBC Direct
3,30% Zwitserleven

Lage spaarrentes en iets positiefs over DSB

6 oktober 2009

De laatste weken daalden de spaarrentes gestaag verder. Een ‘hoge spaarrente’ is hierdoor tegenwoordig een rente rond de 3 procent.

Ook banken die al laag in de markt zaten qua aangeboden spaarrente deinzen er echter niet voor terug om hun rentes verder te verlagen. ING biedt op zijn ‘Loyaalrekening’ bijvoorbeeld nog maar 1,25% rente. Schrikt u hiervan? Het kan ┬┤nog erger┬┤… AEGON geeft op de RenteRekening nog maar 1%, net als Robeco op de Roparco Renterekening. De ProfijtPlusrekening bij Friesland Bank levert bij een spaarbedrag onder de 5.000 euro maar een half procent rente op. Een kortlopend deposito voor een maand ‘doet’ bij Friesland Bank nog minder, namelijk 0,35%. Wie voor een dubbeltje geboren wordt, wordt bij Staalbankiers nooit een kwartje. Deze bank richt zich op de vermogende spaarder en doet dus maar weinig moeite om ‘kleine spaarders’ te belonen; op de ‘Staal Spaar Rekening’ krijg je tegenwoordig namelijk nog maar 0,25% spaarrente als je niet minstens honderdduizend euro op je rekening zet!

Ook eens iets positiefs over DSB?
DSB Bank komt de laatste dagen niet al te positief in het nieuws doordat deze bank zich bij het verstrekken van hypotheken misdragen heeft. Deze bank geeft momenteel echter wel de hoogste spaarrentes. Voor spaarders die hun geld 10 jaar vast willen zetten, is hier namelijk nog steeds een aantrekkelijke 5,25% rente te halen. Kunt (of durft) u uw geld niet zo lang aan Dirk en de zijnen toe te vertrouwen? Ook op een deposito voor 9 maanden en 1 jaar geeft DSB de hoogste rente.

Wilt u de allerhoogste rente ontvangen (en houdt u van een gokje?) Ook de aller-allerhoogste spaarrente die er momenteel is wordt momenteel bij DSB gegeven. Op een achtergesteld deposito krijgt u namelijk 6,5% rente. Rekeninginfo.nl adviseert u echter goed na te denken voordat u een achtergesteld deposito afsluit. Op deze deposito’s is het depositogarantiestelsel namelijk niet van toepassing, wat betekent dat u als laatste in de rij van schuldeisers staat bij een onverhoopt faillissement van DSB. In de praktijk betekent dit dat u bij faillissement van DSB (het grootste deel van) uw geld niet meer terugziet.

Hoogste rente deposito