TOP 5 'sparen zonder voorwaarden' (overzicht)
1,75% Knab: Knab Flexibel Sparen
1,70% Zwitserleven: Internet Sparen
1,65% ICBC: Spaarrekening *
1,65% Argenta: Internetspaarrekening *
1,65% Nationale-Nederlanden: Internetsparen
deposito 1 jaar
2,10% NIBC Direct
2,00% Anadolubank
2,00% Demir-Halk Bank
deposito 2 jaar
2,25% Anadolubank
2,20% NIBC Direct
2,20% Knab
deposito 3 jaar
2,55% Bigbank
2,30% NIBC Direct
2,30% Anadolubank
deposito 4 jaar
2,80% Bigbank
2,40% NIBC Direct
2,40% Demir-Halk Bank
deposito 5 jaar
3,05% Bigbank
2,60% Demir-Halk Bank
2,60% NIBC Direct
deposito 10 jaar
3,70% Bigbank
3,40% NIBC Direct
3,30% Zwitserleven

Nieuw achtergesteld deposito bij Garantibank: 7 procent spaarrente

29 juni 2010

Na de teloorgang van DSB is Friesland Bank een tijd lang de enige bank geweest die actief op zijn website adverteert met achtergestelde deposito’s. Friesland Bank bood hierop, met 6,5% rente, al een tot-nu-toe de hoogste spaarrente.

Sinds deze week biedt de Turkse Garantibank echter ook een tweetal interessante achtergestelde deposito’s aan. Indien u een bedrag van minimaal 5.000 euro langere tijd opzij wilt zetten, dan kunt u bij Garantibank 6,5% (7 jaar vast) of zelfs 7% spaarrente krijgen (10 jaar vast).

Tussentijds opnemen van de achtergestelde deposito’s van Garantibank is niet mogelijk. Opvallend is dat de algemene voorwaarden zelfs bepalen dat het ingelegde bedrag na overlijden van de spaarder vast blijft staan tot het einde van de looptijd. Bij Rekeninginfo.nl vragen wij ons echter af of dit beding niet onredelijk bezwarend is jegens de erfgenamen (zij dienen over het verkregen bedrag immers wel successierecht te betalen).

Let op: Achtergestelde deposito’s kunnen, vanwege de hoge rente, aantrekkelijk zijn. Rekeninginfo.nl wenst de naar een hogere rente zoekende spaarder objectief, neutraal en volledig te informeren en kiest er daarom voor om ook deze spaarproducten te vermelden. Echter, Rekeninginfo.nl behandelt achtergestelde deposito’s niet voor niets anders dan andere deposito’s! Op achtergestelde deposito’s is geen (ook geen buitenlands) depositogarantiestelsel van toepassing. Dit betekent dat bij een onverhoopt faillissement van de bank, u de inleg van uw deposito mogelijk slechts gedeeltelijk of helemaal niet terugkrijgt. Laat u eventueel adviseren door een professioneel en onafhankelijk adviseur.

Eenvoudig op de hoogte blijven van het spaarnieuws? –> Volg @rekeninginfo op Twitter.

Hoogste rente deposito