TOP 5 'sparen zonder voorwaarden' (overzicht)
1,75% Knab: Knab Flexibel Sparen
1,70% Zwitserleven: Internet Sparen
1,65% ICBC: Spaarrekening *
1,65% Argenta: Internetspaarrekening *
1,65% Nationale-Nederlanden: Internetsparen
deposito 1 jaar
2,10% NIBC Direct
2,00% Anadolubank
2,00% Demir-Halk Bank
deposito 2 jaar
2,25% Anadolubank
2,20% NIBC Direct
2,20% Knab
deposito 3 jaar
2,55% Bigbank
2,30% NIBC Direct
2,30% Anadolubank
deposito 4 jaar
2,80% Bigbank
2,40% NIBC Direct
2,40% Demir-Halk Bank
deposito 5 jaar
3,05% Bigbank
2,60% Demir-Halk Bank
2,60% NIBC Direct
deposito 10 jaar
3,70% Bigbank
3,40% NIBC Direct
3,30% Zwitserleven

Renteverhoging: LeasePlan Bank biedt nu hoogste spaarrente

3 augustus 2010

LeasePlan Bank hanteert een eigen en opvallend systeem voor het bepalen van de variabele spaarrente. Deze bank koppelt de hoogte van de spaarrente op de internetspaarrekening namelijk aan de hoogte van het Euribor-tarief (Bekijk hier het huidige Euribor-tarief (nieuw venster). Euribor staat voor ‘Euro Interbank Offered Rate’: het gaat om het rentepercentage dat (primaire) banken elkaar in rekening brengen. LeasePlan stelt de geboden spaarrente elke maand vast op basis van het 1-maands Euribor-tarief dat geldt op de laatste werkdag van de maand. Hierbovenop wordt door de bank een opslag vergoed.

Stijging van de Euribor leidt dus tot stijging van het rentetarief dat LeasePlan Bank een maand later biedt. Daling van de Euribor leidt echter ook altijd tot daling van dezelfde variabele rente. Dankzij stijging van de Euribor biedt LeasePlan Bank – met 2,74% – de hoogste spaarrente van het moment op spaarrekeningen waarvoor geen voorwaarden gelden (spaargeld opneembaar, geen minimumbedrag etc.). Het verschil met ‘de nummer 2′ op de lijst Anadolubank is zelfs relatief groot.

Betekent dit dat andere banken ook de rente gaan verhogen?
Dat LeasePlan zijn rente verhoogt naar aanleiding van de Euriborstijging, betekent niet dat andere banken ook op korte termijn hun spaarrentes zullen verhogen. Het is immers goed denkbaar dat Euribor aan het eind van augustus weer een stuk lager staat dan momenteel. De (meeste) andere banken zullen afwachten wat de maand augustus brengt voordat zij ook een renteverhoging doorvoeren, zo verwachten wij bij Rekeninginfo.nl

Een andere belangrijke indicator voor de hoogte van spaarrente is de rente op staatsleningen. Het CBS berichte deze week dat de langetermijnrente in Nederland laag is gebleven. Momenteel bevindt de langetermijnrente zich zelfs op het laagste niveau van de afgelopen tientallen jaren, aldus het CBS.

Bekijk de producten van LeasePlan Bank.

Eenvoudig op de hoogte blijven van het spaarnieuws? –> Volg @rekeninginfo op Twitter.

Hoogste rente deposito