TOP 5 'sparen zonder voorwaarden' (overzicht)
1,75% Knab: Knab Flexibel Sparen
1,70% Zwitserleven: Internet Sparen
1,65% ICBC: Spaarrekening *
1,65% Argenta: Internetspaarrekening *
1,65% Nationale-Nederlanden: Internetsparen
deposito 1 jaar
2,10% NIBC Direct
2,00% Anadolubank
2,00% Demir-Halk Bank
deposito 2 jaar
2,25% Anadolubank
2,20% NIBC Direct
2,20% Knab
deposito 3 jaar
2,55% Bigbank
2,30% NIBC Direct
2,30% Anadolubank
deposito 4 jaar
2,80% Bigbank
2,40% NIBC Direct
2,40% Demir-Halk Bank
deposito 5 jaar
3,05% Bigbank
2,60% Demir-Halk Bank
2,60% NIBC Direct
deposito 10 jaar
3,70% Bigbank
3,40% NIBC Direct
3,30% Zwitserleven

Spaarrekening openen bij LeasePlan Bank weer mogelijk

4 juli 2011

LeasePlan Bank werd in februari 2010 opgericht en kreeg dankzij het bieden van een aantrekkelijke spaarrente snel veel klanten. Echter, na circa een half jaar besloot de bank tot een tijdelijke klantenstop omdat er genoeg spaargeld binnen gehaald was. LeasePlan Bank is namelijk een bedrijf dat primair opgericht is om te voorzien in de financieringsbehoefte van moederbedrijf LeasePlan Corporation N.V..

‘Goed nieuws’ en ‘slecht nieuws’
Het afgelopen jaar keken veel spaarders die nog geen rekening bij LeasePlan Bank hadden met enige jaloezie naar de door LeasePlan Bank geboden spaarrente. Deze rente was immers consequent het hoogst in de markt, maar alleen spaarders die voor de klantenstop klant bij LeasePlan Bank geworden waren profiteerden hiervan.

Het goede nieuws is dat LeasePlan Bank vandaag bekend maakte dat particuliere spaarders per direct weer welkom zijn (zakelijke c.q. bedrijfsmatige rekeningen kunnen echter tot nader order nog niet geopend worden).

Het slechte nieuws voor de fanatieke spaarder is echter dat de spaarrente die Leaseplan Bank biedt sinds deze week niet meer de hoogste in het overzicht van spaarrekeningen zonder voorwaarden is. LeasePlan Bank biedt namelijk 2,72%, terwijl Bank Of Scotland aan kop staat met 2,75% spaarrente. Bij Rekeninginfo.nl verwachten wij echter dat dit verschil niet zal leiden tot een exodus van LeasePlan Bank spaarders. Het verschil in spaarrente is namelijk zeer gering. Daarnaast geldt dat LeasePlan Bank onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt. Bank Of Scotland valt echter onder het stelsel van het Verenigd Koninkrijk, waardoor sparen bij deze bank voor velen waarschijnlijk toch gevoelsmatig iets minder aantrekkelijk is.

- Bekijk het overzicht van spaarrekeningen / deposito’s bij LeasePlan Bank
- Bekijk het overzicht van spaarrekeningen zonder voorwaarden

Hoogste rente deposito