TOP 5 'sparen zonder voorwaarden' (overzicht)
1,75% Knab: Knab Flexibel Sparen
1,70% Zwitserleven: Internet Sparen
1,65% ICBC: Spaarrekening *
1,65% Argenta: Internetspaarrekening *
1,65% Nationale-Nederlanden: Internetsparen
deposito 1 jaar
2,10% NIBC Direct
2,00% Anadolubank
2,00% Demir-Halk Bank
deposito 2 jaar
2,25% Anadolubank
2,20% NIBC Direct
2,20% Knab
deposito 3 jaar
2,55% Bigbank
2,30% NIBC Direct
2,30% Anadolubank
deposito 4 jaar
2,80% Bigbank
2,40% NIBC Direct
2,40% Demir-Halk Bank
deposito 5 jaar
3,05% Bigbank
2,60% Demir-Halk Bank
2,60% NIBC Direct
deposito 10 jaar
3,70% Bigbank
3,40% NIBC Direct
3,30% Zwitserleven

Spreid uw pinkansen

12 april 2013

jokerDe afgelopen dagen waren er herhaaldelijk problemen met het internetbankieren bij ING. In het recente verleden heeft niet alleen ING ‘platgelegen’, maar waren ook andere banken, waaronder Rabobank, wel eens onbereikbaar. Ook IDEAL heeft al enkele keren grote problemen gehad.

Gelukkig waren de storingen of problemen tot dusver telkens van korte duur. Doordat er enkele minuut duizenden transacties plaatsvinden, raken er echter altijd mensen gedupeerd. Klanten die niet kunnen afrekenen in een webwinkel, besluiten immers mogelijk hun heil elders te zoeken. Verder kunnen sommige zaken (zoals tijdelijke aanbiedingen en concertkaartjes) gedurende een storing uitverkocht raken.

De kans is groot dat er de komende jaren vaker storingen in het betalingsverkeer zullen optreden. De oorzaak kan o.a. gelegen zijn in hacken, DDOS-aanvallen of technische problemen met de soft- of hardware van de banken. Ook kunnen menselijke fouten of zelfs grootscheepse uitval van delen van het internet er voor zorgen dat het internetbankieren of zelfs de mogelijkheid om cashgeld te pinnen ontregeld raken. Naar aanleiding van de recente storingen bij ING adviseert het NIBUD om altijd in ieder geval ten minste een bescheiden bedrag aan contant geld achter de hand te hebben (zie ook de overige NIBUD adviezen).

Spreid uw pinkansen

Als bezoeker van Rekeninginfo.nl wenst u vermoedelijk niet alleen de hoogste spaarrente te ontvangen op uw geld. U wilt ook te allen tijde de benodigde uitgaven kunnen doen!

Veel spaarders beschikken over meerdere spaarrekeningen, maar hebben slechts één betaalrekening. Door tijdig te kiezen voor het openen van een tweede betaalrekening, verkleint u de kans dat u tijdens een storing bij een bank geen betaling kunt verrichten wanneer u dit nodig heeft.

Rekeninginfo.nl tipt het volgende om uw ‘pinkans’ te vergroten.

- ZORG DAT U REKENINGEN HEEFT BIJ VERSCHILLENDE BANKEN

Heeft u twee rekeningen bij dezelfde bank omdat u een eigen rekening en samen met uw partner een ‘en/of rekening’ heeft? Overweeg dan om een van de betaalrekeningen te sluiten en een nieuwe rekening te nemen bij een andere bank. In het geval van een storing bij de ene bank, kunt u zodoende (hopelijk wel) bij de andere bank terecht.

- ZORG DAT U ROOD KUNT STAAN OP UW NOODBETAALREKENING

Op uw tweede betaalrekening hoeft u geen geld te storten. U kunt uw tweede betaalrekening als ‘noodbetaalrekening’ gebruiken door het recht om rood te kunnen staan aan te vragen. In een noodsituatie pint u dan met uw tweede betaalpas en staat u korte tijd rood. Zodra uw primaire betaalrekening het weer doet, boekt u het opgenomen bedrag over naar uw tweede betaalrekening waarmee u de roodstand opheft.

- DRUK DE EXTRA KOSTEN DOOR EEN BETAALREKENING MET SPAARRENTE TE OPENEN

Aan het hebben van een betaalrekening zijn meestal kosten verbonden. De kosten voor een extra betaalrekening zijn echter vrij laag. Bovendien zijn er ook banken die spaarrente vergoeden op hun betaalrekeningen. Indien u het geld dat u nodig heeft voor uw dagelijkse uitgaven tot dusver op een betaalrekening zonder rentevergoeding heeft staan (zoals bij ING of Rabobank), dan is het nemen van een nieuwe betaalrekening bij een andere bank dus mogelijk extra aantrekkelijk.

- NEEM EEN CREDITCARD

Overweeg om een creditcard te nemen. Indien de internetbankierenfunctie van uw bank niet werkt, of als IDEAL last heeft van een storing, kunt u vaak nog wel betalen met een creditcard. Aan het hebben van een creditcard zijn echter meestal wel kosten verbonden. Indien u samenwoont met een partner kunt u eventueel kosten besparen door slechts één van de partners een creditcard te laten nemen.

Tags: , , , ,

Hoogste rente deposito