TOP 5 'sparen zonder voorwaarden' (overzicht)
1,75% Knab: Knab Flexibel Sparen
1,70% Zwitserleven: Internet Sparen
1,65% ICBC: Spaarrekening *
1,65% Argenta: Internetspaarrekening *
1,65% Nationale-Nederlanden: Internetsparen
deposito 1 jaar
2,10% NIBC Direct
2,00% Anadolubank
2,00% Demir-Halk Bank
deposito 2 jaar
2,25% Anadolubank
2,20% NIBC Direct
2,20% Knab
deposito 3 jaar
2,55% Bigbank
2,30% NIBC Direct
2,30% Anadolubank
deposito 4 jaar
2,80% Bigbank
2,40% NIBC Direct
2,40% Demir-Halk Bank
deposito 5 jaar
3,05% Bigbank
2,60% Demir-Halk Bank
2,60% NIBC Direct
deposito 10 jaar
3,70% Bigbank
3,40% NIBC Direct
3,30% Zwitserleven

Uw dertiende maand tien jaar vast? 4,5% spaarrente bij NIBC Direct

23 december 2010

NIBC Direct voert per vandaag een aanzienlijke verhoging van de spaarrente op deposito’s door. Hierdoor staat NIBC Direct aan kop in het overzicht met depositorentes. Uw geld 5 jaar tot 9 jaar vastzetten levert u bij deze bank vanaf vandaag 4% rente op. Indien u uw spaargeld 10 jaar kunt missen, krijgt u zelfs een rentevergoeding van 4,5. Dit is momenteel de allerhoogste spaarrente in de markt! (achtergestelde deposito’s daargelaten).

Spaarrentevergelijken: seizoensdrukte!
Eind december tot half januari is traditioneel een periode waarin veel mensen de actuele spaarrentes vergelijken. Naast het extra ontvangen salaris worden begin januari de in het voorgaande jaar opgebouwde spaarrente immers uitgekeerd! Bij de banken is men zich er ongetwijfeld van bewust dat veel spaarders momenteel over extra nog niet vastgezet geld beschikken.

Volgens een e-mail van NIBC Direct worden de rentes verhoogd ‘naar aanleiding van de rentestijging op de kapitaalmarkt’. De verhoging valt echter wel heel toevallig op de dag dat heel veel mensen hun decembersalaris met daarbij de ‘dertiende maand’ of hun ‘eindejaarsuitkering’ ontvangen. Ook Aegon lijkt in de gaten te hebben dat er de komende weken aanzienlijke sommen aan spaargeld verplaatst zullen gaan worden. Aegon heeft de depositorentes namelijk ook verhoogd. Uw geld 5 jaar bij Aegon vastzetten levert u echter een heel procent minder rente op dan bij NIBC Direct.

Indachtig ons motto (‘Rekeninginfo.nl zorgt dat geen rente bespaard blijft’) een voorbeeldje: Een spaarder die momenteel 10.000 euro vastzet tegen een rente van een procent minder dan mogelijk is, loopt door met het mindere genoegen te nemen de komende 5 jaar in totaal 500 euro rente mis.

Bij Rekeninginfo.nl achten wij het goed denkbaar dat de huidige stijging van depositorentes na januari niet doorzet, ook wanneer de rente op de kapitaalmarkt dat wel doet. De tijd zal het leren.

Hoogste rente deposito