TOP 5 'sparen zonder voorwaarden' (overzicht)
1,75% Knab: Knab Flexibel Sparen
1,70% Zwitserleven: Internet Sparen
1,65% ICBC: Spaarrekening *
1,65% Argenta: Internetspaarrekening *
1,65% Nationale-Nederlanden: Internetsparen
deposito 1 jaar
2,10% NIBC Direct
2,00% Anadolubank
2,00% Demir-Halk Bank
deposito 2 jaar
2,25% Anadolubank
2,20% NIBC Direct
2,20% Knab
deposito 3 jaar
2,55% Bigbank
2,30% NIBC Direct
2,30% Anadolubank
deposito 4 jaar
2,80% Bigbank
2,40% NIBC Direct
2,40% Demir-Halk Bank
deposito 5 jaar
3,05% Bigbank
2,60% Demir-Halk Bank
2,60% NIBC Direct
deposito 10 jaar
3,70% Bigbank
3,40% NIBC Direct
3,30% Zwitserleven

Wijzigingen spaarrente + meer spaarnieuws

10 januari 2012

bankHogere spaarrentes

In oktober en november verhoogden steeds meer spaarbanken hun rente naar 3%. Daarna leek de rust op het spaarfront enige tijd teruggekeerd. Vanaf begin januari blijkt de strijd om de spaarder echter weer op te laaien. Zo verhoogde LeasePlan Bank de spaarrente naar 3,15%. Deze bank wijzigt maandelijks zijn spaarrente, die samenhangt met het Euribor-tarief.

Vanaf morgen verhoogt ook Bank Of Scotland zijn spaarrente. De rente gaat er naar 3,1%: hiermee biedt Bank Of Scotland na LeasePlan Bank momenteel de hoogste spaarrente.

Betaalrekeningen met spaarrente

Ook bij Friesland Bank vond een interessante verhoging plaats. Op de Spaar & Betaal Mix Rekening is de rente van 2,9 naar 3% verhoogd. De Spaar & Betaal Mix Rekening betreft een betaalrekening die dankzij de hoge rente tevens goed als spaarrekening gebruikt kan worden. Om voor het percentage van 3% in aanmerking te komen dient u er echter wel minimaal 25.000 euro op te laten staan (bij een lager bedrag wordt 0,5% rente vergoed). Veel spaarders zullen hun spaargeld liever op een deposito zetten; maar voor degenen die graag een flinke buffer aanhouden waar ze elk moment over willen kunnen beschikken is het mogelijk een interessanter spaarproduct dan een ‘normale’ betaalrekening (open een Spaar & Betaal Mix Rekening).

Sinds kort biedt Rekeninginfo.nl ook een overzicht met spaarrente op betaalrekeningen.

Beeindiging activiteiten AKbank

AKBank N.V. fuseert in 2012 met het Duitse Akbank AG. Na de fusie zullen de activiteiten in Nederland van AKbank gestaakt worden. Het is nu al niet meer mogelijk nieuwe spaarrekeningen of termijndeposito’s te openen bij Akbank. Op Rekeninginfo.nl wordt de informatie over deposito’s bij Akbank daarom nu al verwijderd. Meer informatie over wat AKbank’s aanstaande fusie voor uw spaarrekening of uw lopende deposito betekent vindt u hier.

Tags: , , , , ,

Hoogste rente deposito